Šiaurietiškas ėjimas ir diskgolfas – nauda sveikatai ir smagi pramoga

 

        Šiaurietiškas ėjimas – ėjimas su specialiomis lazdomis – populiarėja visame pasaulyje, kaip aktyvaus laisvalaikio leidimo, kūno ir sielos sveikatinimo būdas. Kaip aktyvaus laisvalaikio formą jį mėgsta pagyvenę žmonės, jaunimas ir vaikai. Šiaurietišku ėjimu galima užsiimti visur ir visada – miesto gatvėje, parke, miške, paupyje ar prie jūros.

       Diskgolfas pradėtas žaisti apie 1970 JAV. Lietuvą diskgolfas pasiekė 2002 m., kai Lietuvos kūno kultūros mokytojus aplankę skriejančio disko entuziastai iš Švedijos surengė seminarą apie įvairius skriejančio disko sportus. Žaidimo tikslas yra, kaip ir įprastame golfe, pataikyti į krepšį ir įveikti trasą per kuo mažiau metimų.

           Atsižvelgiant į tai, kad didžiausią naudą žmogus gauna tuomet, kai yra sportuojama lauke. Siekdama puoselėti ir stiprinti vaikų sveikatą, Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Irma Vaičiuvienė , vykdanti veiklą darželyje, 2022 m gegužės 23 dieną  organizavo šiaurietišką vaikščiojimą vaikams. Jis nėra sudėtingas ir yra labai lengvai išmokstamas. „Žirniukų” ir „Borūžiukų” priešmokyklinio amžiaus vaikai, kartu su instruktore Taisa Balčiūniene atliko apšilimo, raumenukų tempimo pratimus, mokėsi taisyklingos šiaurietiško ėjimo technikos, o žaidžiant diskgolfą kunkuliavo džiaugsmo bei nusivylimo emocijos.

Vaikams tai buvo nauja ir netikėta veikla, kurios metu vaikai turėjo susikaupti ir „susidraugauti“ su lazdomis bei diskais.